Egyesületünk tevékenységét bemutató CD


(megnyitáshoz kattintson a lemezre)

Dolgozóbarát munkahelyek

Örömteli, hogy vannak Magyarországon olyan vállalatok, amelyek szívügyüknek tekintik dolgozóik sorsát és nem csak elvárásaik vannak velük szemben, hanem segítik is őket. Egyesületünk kezdeményezésére, ezért létrehoztuk a "dolgozóbarát munkahelyek" csoportját, azon cégek számára, akik részt vesznek a Fogd a kezem pénzügyi programban.

 

 

Pénzügyi program a jövő biztonságáért

Tisztelt cégvezető!

Biztosan Ön is találkozott azzal a jelenséggel, amikor a munkavállaló kedvetlen, szétszórtabb a megszokottnál, és fizetési előleget kér, hogy tartozásait rendezni tudja vagy akár jövedelmét, mint munkáltató kénytelenek tiltani.

E helyzet megoldására szeretnénk segítséget nyújtani Ön számára is:

8 óra munka 8 óra pihenés 1 óra gondoskodás

Cél:
A résztvevők hétköznapi pénzügyi ismereteinek bővítése, hogy a hiteles ügyeikben, mindennap előforduló kérdésekben és fogalmakban, és az esetleges lehetőségek között könnyen tájékozódni, választani tudjanak.

Kinek ajánlott? 
Mindenkinek, aki jelenleg bármilyen hitellel, tartozással rendelkezik, de főként azoknak, akiknek a válság miatt egyre nagyobb fejtörést okoz az adósságaik törlesztése. Azonban azok számára is hasznos információkat nyújthat, akik a jelenlegi anyagi lehetőségeiket szeretnék jobban kihasználni.

Miért jó ez a lehetőség?
A program célja, hogy javuljon a házi költségvetés mérlege, csökkentve ezzel az anyagi természetű problémák megjelenését. A családi büdzsé javítása tapasztalataink szerint pozitív kihatással van a család hangulatára és a munkahelyi helytállásra. A munkavállaló lojalitása növekedni fog a vállalat iránt. A munkáltatónak nem kell az alkalmazott fennálló jövedelmét tiltani a tartozása miatt, amennyiben időben felismerjük a problémát és mielőbbi megoldás születik. A csökkenő stressz hatására pedig elkerülhetőek az esetleges balesetek, és kiegyensúlyozottabban, nagyobb koncentrációval tudja ellátni a munkavállaló mindennapi munkahelyi feladatait. 

Csapatépítő-tréningként is alkalmazható, mivel a közös problémák megismerése és megoldása jótékony hatással van a közösségre és az egyénre egyaránt.

Mit sajátítanak el a résztvevők? 
A résztvevők az előadások és a személyes tanácsadások során felismerhetik a saját pénzügyi döntéseik lehetséges következményeit, megtanulnak prioritásokat felállítani, tervezni, és azokat alkalmazni. A résztvevők megismerkednek egy olyan szemléletmóddal, ami leegyszerűsíti a döntéshozatalt és segít megtalálni a legoptimálisabb megoldást a problémáikra.

A program főbb elemei:

  • Prioritások felállítása, értékelése
  • Családi költségvetés alapjai
  • Lehetőségek és megoldások elemző szemlélete
  • Megtakarítások megismerése, értelmezése
  • Személyes konzultációk

Amennyiben Ön is egy munkaadó és munkavállalóit ezzel szeretné segíteni, vegye fel velünk a kapcsolatot központi (budapesti) irodánk elérhetőségeinek valamelyikén.